Reguli generale

0.1. Administraţia urmăreşte respectarea regulilor tracker-ului, totuși mizăm pe ajutorul Dvs., odată ce este imposibilă monitorizarea şi verificarea tuturor acțiunilor utilizatorilor posibile pe site-ul nostru, solicităm sesizarea imediată a Administraţiei, în cazul depistării unor încălcări de reguli. Reamintim că moderarea întregului site are loc pe bază de voluntariat.

0.2. Mesajele ce contravin acestor reguli pot fi editate, cenzurate sau şterse la decizia Administraţiei.

0.3. Torrentele ce contravin acestor reguli vor fi şterse. Utilizatorul va primi înştiinţarea despre ştergerea torrentului printr-un mesaj, scris de către Administraţie, în care va fi indicat motivul ştergerii.

0.4. Administraţia poate închide topic-ul pe forum dacă tema nu mai este actuală, dacă participanţii s-au abătut de la esenţial sau din alte motive.

0.5. Administraţia are dreptul de a modifica aceste Reguli, fapt care va fi comunicat adiţional.

0.6. În dependenţă de seriozitatea eventualei încălcări, sunt posibile următoarele avertismente:

- avertisment personal (informarea utilizatorului prin intermediul Mesageriei Private - PM)
- Warning şi Spank Mode (avertizare, aceste pedepse nu prevăd careva restricţii la utilizarea tracker-ului, însă prezenţa lor va spori durata altor Ban-uri în cazul eventualelor încălcări)
- Post Ban (blocarea posibilităţii de postare a mesajelor)
- Upload Ban (blocarea posibilităţii de încărcare a torrentelor)
- Download Ban (blocarea posibilităţii de descărcare a torrentelor)
- Disable Account (dezactivarea contului fără vreo restabilire ulterioară)

0.7. Pedeapsa se stabiliește în dependenţă de gravitatea încălcării comise, a precedentelor încălcări, contribuția utilizatorului la comunitatea noastră.

0.8. În cazul comiterii unei încălcări, Utilizatorul va primi un mesaj informativ ce va conţine cauzele pedepsirii şi cine din Administraţie a fost responsabil de aplicarea pedepsei.

0.9. Utilizatorii care încearcă într-un mod ilegal sporirea raţiei (Cheating), vor primi: Upload Ban pe 2 luni, Download Ban pe 1 lună, Spank Mode pe 1 săptămînă.

0.11. Crearea şi utilizarea a mai multor conturi de către o singură persoană cu scopul de a evada de o pedeapsă sau limitare este interzisă.

0.12. Link-uri publicitare sau orice altă modalitate de spam, flood prin intermediul Mesageriei Private (PM) sunt interzise. Utilizatorul care va practica o astfel de activitate, va fi automat blocat şi deconectat.

0.13. Limbile permise de comentare a torrentelor/scriere a mesajelor pe forum sunt româna, rusa şi engleza. Utilizarea altor limbi este permisă doar în caz de strictă necesitate.

0.14. Este interzisă orice acţiune îndreptată spre utilizarea resurselor tracker-ului în scopuri personale.


Încărcarea torrentelor (Upload)

1.1.1. Este interzisă încărcarea şi descărcarea materialelor cu un conţinut pornografic, violent, erotic, hentai şi alte asemenea materiale. Mizăm pe ajutorul Dvs., odată ce este imposibilă monitorizarea şi verificarea conţinutului tuturor torrentelor, solicităm sesizarea imediată a Administraţiei, în cazul depistării unui torrent cu un astfel de conţinut.

1.1.2. Este interzisă încărcarea şi descărcarea informației ce conține baze de date sau altă informație confidențială aflată în circuit privat. Mizăm pe ajutorul Dvs., odată ce este imposibilă monitorizarea şi verificarea conţinutului tuturor torrentelor, solicităm sesizarea imediată a Administraţiei, în cazul depistării unui torrent cu un astfel de conţinut.

1.2. Toate release-urile trebuie să fie corect întitulate, însoţite de informaţie detaliată.

1.2.1. Prezența screenshoturilor este obligatorie. Screenshot-ul neapărat trebuie făcut direct din materialul care se uploadeaza. Toate screenshoturile trebuie să fie în spoiler, dacă dimensiunile acestora depășesc 800px în lățime - trebuie puse thumbnail-uri cu link spre imaginea originală.

1.3. În descrierea torrent-ului sunt permise link-urile, accesarea cărora completează descrierea torrent-ului. În acelaşi timp, este interzisă plasarea informaţiei ce nu posedă tangenţă cu conţinutul sau tematica respectivă.

1.4. Este interzisă dublarea torrentelor. Pentru a evita acest lucru, înainte de a încărca un torrent asiguraţi-vă, prin intermediul motorului de căutare, că torrent-ul respectiv nu este pe tracker.

1.5. Este interzisă încărcarea torrentelor cu conţinut arhivat.

1.6. Sunteți obligați să donați torrentul cu viteza minimă 75KB/s până la apariția primelor trei descărcări.

1.7. Dimensiunea maximă a banner-ului în cadrul descrierii torrent-ului: 660x100. Pe lîngă aceasta se admit 5 mini-bannere de format 88x31.

1.8. În descrierea şi denumirea torrent-ului este interzisă utilizarea cuvintelor româneşti fără diacritice (caracterele ă, â, î, ş, ţ) cât şi scrierea lor cu caractere chirilice. De asemenea este interzisă utilizarea translyt-ului (scrierea cuvintelor ruseşti cu caractere latine).

1.9. Releaser-ul e responsabil de materialul donat, de aceea, înainte de a crea torrent-ul verificați conținutul acestuia. În cazul denaturării conștiente a utilizatorilor tracker-ului cu privire la calitatea materialului donat, uploader-ul va fi preîntâmpinat și i se va interzice încărcarea ulterioară a torrentelor.

Materiale Video

1.10. Condiții obligatorii pentru încărcarea materialelor video sunt indicarea datelor tehnice a parametrilor audio și video.
Pentru video: calitate video (DVDRip, CAM, SATRip,...), codec video folosit, rezoluție, cadre pe secundă și bitrate.
Pentru audio: codec audio folosit, nr. de piste și bitrate.
Durata materialului video trebuie indicat în următorul format: hh:mm:ss.

1.11. Materialele video în format MKV/MP4 neapărat trebuie să conțină în descriere log-ul MediaInfo. Excepție sunt fișierele din categoriile „Anime”, „Filme documentare”, „Sport” și „TV”.

1.12. Este interzis categoric încărcarea materialelor video de calitate proastă cu rezoluţie similară celor de pe youtube, indiferent de format. Torrentele corespunzătoare vor fi clasificate ca TRASH (gunoi) şi vor fi şterse.

Filme/Seriale

1.14. Coloana audio CAMRip/TS în release-urile de o altă calitate este permisă doar în cazul în care altă calitate mai bună încă nu există pe site. Aceste torrente vor primi statutul "temporar" și vor fi absorbite ulterior.

1.16. Se interzice încărcarea torrent-ului cu un sezon/serial INCOMPLET dacă pe site deja sunt careva serii încărcate. Dacă pe site nu există absolut nici un episod dintr-un oarecare serial, această regulă nu e valabilă. Și, dimpotrivă - dacă aveți sezonul/serialul COMPLET, se interzice încărcarea fiercărui episod în parte.

Exemplu: în internet sunt 4 serii din 14 a serialului „Ликвидация”. Se interzice încărcarea torrent-ului „Ликвидация” [episodul 1-4 din 14] dacă pe tracker deja este cel puțin un episod. În caz contrar - dacă pe tracker nu-i nici un episod din acest serial, dimpotrivă, trebuie încărcate toate episoadele existente la moment, într-un singur torrent. Dacă pe tracker este deja primul episod, se va încărca într-un torrent episoadele 2-4 etc.).
Exemplu2: în internet este sezonul 6 complet a serialului „Lost”. Se interzice încărcarea separată a fiecărui episod, trebuie încărcat tot conținutul într-un singur torrent: Lost [Season 6] [Episode 1-18].

Dacă release-ul nu corespunde anumitor cerințe, acesta poate fi șters sau evitat până la apariția unui release care nu încalcă vreo regulă.

Muzică

1.19. Uploaderii de muzică sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - Categoria "Muzică".

Jocuri

1.20. Uploaderii de jocuri sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - Categoria "Jocuri".

Sport

1.21. Uploaderii de sport sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - Categoria "Sport".

Fotografii

1.25. Torrentele încărcate în această categorie trebuie să conţină o descriere deplină: atât numărul fişierelor cât şi rezoluţia şi formatul fotografiilor/desenelor.

1.25.1. Colecţia trebuie să conţină cel puţin 40 de imagini.

1.25.2. Toate imaginile din colecţie trebuie să aibă acelaşi format şi aceleaşi dimensiuni.

1.25.3. În descrierea torrentului trebuie să fie prezent screenshot-ul mapei cu imagini, exemplu.

1.26. Rezoluţia minimă a fişierelor din acest compartiment este de 1280 px în lăţime.

Administraţia îşi rezervă dreptul de a închide torrentele pe care le consideră trash (gunoi). Se va pune accent pe torrentele de tip: "sexy girls", "best of the best", etc.

Software

1.27. Reguli categoria Software

Cărţi

1.28. Uploaderii de cărţi sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - Categoria "Cărți și Cărți audio".

Filme Documentare

1.29. Uploaderii de filme documentare sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - Categoria "Filme Documentare".

Music-Video

1.30. Uploaderii de videoclipuri sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - categoria "Music-Video".

Lecţii video

1.31. Uploaderii de "Lecţii video" sunt obligați să respecte cerințele din FAQ - categoria "Lecţii video".

Atenţie! În cazul prezenţei antecedentelor timpul pentru care veţi fi banaţi va creşte progresiv.

Străduiţi-Vă să încărcaţi fişiere FOLOSITOARE şi UTILE!


Comportamentul pe FORUM

2.1 Nu ofensaţi participanţii forumului. Este interzisă manifestarea oricărei brutalităţi, a insultelor personale, atacuri la persoană şi exprimărilor necenzurate. Astfel de comportament prevede PostBan cu durata maxima 744 ore (1 lună).

2.2 Creaţi teme de discuţie în compartimentele respective. Denumirea temei create trebuie să fie cît mai scurtă, dar informativă. Este interzisă neutilizarea diacriticelor şi utilizarea transliterării în denumirea şi conţinutul unei teme create. Este interzisă utilizarea cuvintelor limbii române scrise cu caractere chirilice.

2.3 Nu faceţi abuz de smile-uri (iconiţele animate). Nu utilizaţi un smile de acelaşi tip mai mult de 3 ori consecutiv, într-un mesaj sunt admise doar 6 smile-uri diferite. Mesajele ce conţin doar smile-uri vor fi cenzurate.

2.4 Nu scrieti mesaje ce deviază de la temă. Nu postați mesaje identice în multiple teme.

2.5 Este interzisă exprimarea ostilităţii rasiste/naţionaliste/religioase, propagarea terorismului, a drogurilor etc.

2.6 Este interzisă plasarea imaginilor şi link-urilor cu conţinut discriminator - naţional/rasial/religios, propagarea terorismului şi a conţinutului cu expresii licenţioase, la fel şi violenţă sau pornografie.

2.7 Nu scrieţi anunţuri publicitare.

Atenţie! Pentru nerespectarea regulilor se vor aplica postbanuri cu o durată de cîteva ore pînă la câteva zile în dependeță de gravitatea încălcării. În cazul prezenţei antecedentelor timpul pentru care veţi fi banaţi va creşte progresiv.


Comentarea torrentelor

Comentariile care conţin informaţii interesante şi/sau binevoitoare, ingenioase şi vesele – nu se consideră Flood şi chiar sunt binevenite!

Sistemul de comentare a torrentelor este creat pentru:

- a exprima respectul şi recunoştinţa faţă de autorul torrent-ului,
- a adresa o întrebare concretă în privinţa încărcării sau a release-ului,
- a comunica o informaţie interesantă referitor la torrent,
- a sugera autorului corectarea unor inexactităţi în descrierea torrentului.

3.1 Nu ofensaţi participanţii. Este interzisă manifestarea oricărei brutalităţi, a insultelor personale, atacuri la persoană şi exprimărilor necenzurate.

3.2 Nu faceţi abuz de smile-uri (iconiţele animate). Nu utilizaţi un smile de acelaşi tip mai mult de 3 ori consecutiv, într-un mesaj sunt admise doar 6 smile-uri diferite. Mesajele ce conţin doar smile-uri vor fi cenzurate.

3.3 Nu scrieti mesaje ce deviază de la temă (Offtopic). Sunt interzise postarea mesajelor identice în multiple torrente.

3.4 Este interzisă exprimarea ostilităţii rasiste/naţionaliste/religioase, propagarea terorismului, a drogurilor etc.

3.5 Este interzisă plasarea imaginilor şi link-urilor cu conţinut descriminator - naţional/rasial/religios, propagarea terorismului şi a conţinutului cu expresii licenţioase, la fel şi violenţă sau pornografie.

3.6 Nu scrieţi anunţuri publicitare.

Atenţie! Pentru nerespectarea regulilor se vor aplica postbanuri cu o durată de cîteva ore pînă la câteva zile în dependeță de gravitatea încălcării. În cazul prezenţei antecedentelor timpul pentru care veţi fi banaţi va creşte progresiv.

Vă rugăm să aveţi în vedere că informaţia distribuită prin tracker-ul nostru nu este destinată să satisfacă cerinţele Dvs. personale: dacă nu Vă convine vre-un torrent, încercaţi să găsiţi ceva mai potrivit în altă parte.

Notă: Administraţia îşi rezervă dreptul de a bloca/adăuga comentariile aferente torrent-ului, şi totodată de a le ascunde.


Utilizarea avatarelor

4.1. Formatele admise sunt .gif, .jpg şi .png.

4.2. Parametrii recomandaţi: 255 X 150 pixeli şi dimensiunea maximă: JPEG/PNG 25 Kb, GIF 150 Kb.

4.3. Sunt interzise avatarele sau imaginile ce nu respectă normele morale generale (caracter erotic, pornografic, fascist, rasist, naţionalist şi sadist; expresii necenzurate, blasfemie sau insulte politice). Nu sunt permise propaganda drogurilor, publicitatea comercială şi texte publicitare, imitarea claselor/statutelor acestui resurs, similitudinea intenţionată cu avatarele membrilor administrației.
În cazul încălcării acestei reguli, astfel de avatare vor fi şterse fără avertizare, iar utilizatorul penalizat. La o încălcare repetată, contul utilizatorului va fi blocat (Disable).


Utilizarea invitaţiilor

5.1 Este interzisă comercializarea sub orice formă a invitaţiilor de pe TorrentsMD. Încălcarea acestei norme duce la lipsirea Dvs. de dreptul de a mai acorda invitaţii şi închiderea contului nou creat prin invitaţie cumpărată.

5.2 Sunteţi responsabili de încălcările comise de persoana invitată:

- în cazul cheatingului riscaţi să fiţi banaţi similar în conformitate cu regula 0.9 şi veţi fi lipsiţi de dreptul de a mai acorda invitaţii.
- în cazul spamului, deasemenea veţi fi banaţi şi lipsiţi de dreptul de a mai acorda invitaţii.
- în alte cazuri riscaţi să primiţi Warning / PostBan / UploadBan / DownloadBan şi/sau veţi fi lipsiţi de dreptul de a acorda invitaţii, în dependenţă de gravitatea încălcărilor.

Ultima modificare 2015-09-05


Schimbul de informație este realizat de către utilizatorii siteului. Acest site este bazat pe voluntariat, de la utilizatori pentru utilizatori. Întregul text privind regulile şi condiţiile de utilizare a TORRENTS.MD poate fi găsit aici.
Sharing is caring.