Forum Index > Torrents.Md > FAQ > FAQ despre tracker/forum | FAQ по трекеру/форуму

#0 by System at 2009-07-10 17:33:11 (491 săptămâni în urmă) - [Link]Top
DESPRE TERMENI
Nu încurca termenii "Tracker","Torrent","bitTorrent" și "uTorrent"!

BitTorrent-Tracker - web server, îndeplinește funcția de coordonare a clienților BitTorrent. Trackerul trebuiește pentru ca clienții să se poată găsi între ei.
Torrent-fișier (.torrent) El vă identifică pe tracker, dar mai exact, este un fișier care care conține informația fișierelor cerute, adică:
- mărimea și numărul fragmentelor (fișierul este divizat în cîteva sute de fragmente), și suma de control a fișierului.
- trackerul de la care se poate de aflat informația despre seederi și lechers care răspîndesc acest fișier. Adică fișierul torrent conține informație despre fișierul, care se află la cei ce descarcă și încarcă.
Info-hash - e un text (șir de caractere) de lungime fixă care identifică în mod unic torrentul, astfel trackerul poate identifica un torrent. Acest hash se generează din datele torrentului, deaceea dacă anumite date din torrent se schimbă, info-hash-ul se va schimba și el.
BitTorrent - protocol de peering (P2P) pentru schimb de fișiere cooperativ prin internet.
uTorrent - clientul BitTorrent gratuit pentru Microsoft Windows și Mac OS X
ÎnchideЗакрыть
1. Încarc un avatar nou, iar pe unele pagini încă văd avatarul vechi, cum de soluționat ?
Avatar-ul vechi s-a salvat în cache-ul browser-ului. Pentru a reîncărca pagina evitînd cache-ul mergeți pe profilul vostru public și apăsați CTRL+F5 (de pe keyboard, se ține apăsat butonul CTRL și apoi se apasă F5).
ÎnchideЗакрыть
2. Care e cel mai rapid mod de a cita pe cineva ? (comentarii/forum)
1. Selectăm textul care dorim să îl cităm.


2. Apăsăm pe numărul replicii în dreptul utilizatorului mesajul căruia îl cităm.


3. Textul selectat va apărea jos, în cîmpul mesajului nou.
ÎnchideЗакрыть
3. Semnificaţiile tipurilor de Rip-uri video
Secțiune făcută de mishunika.
CamRip (CAM): Calitate inferioară. Filmul este înregistrat cu o cameră video de pe ecranul cinematografului. În unele filme se văd capurile spectatorilor ş.a. Calitatea sunetului diferă de la caz la caz, pot apărea interferenţe ca râsul şi aplauzele publicului.
CamRip
ÎnchideЗакрыть

Telesync (TS): Filmul este înregistrat cu o cameră video profesională (digitală) instalată pe tripod în cinematograf liber. Calitatea video este mult mai bună în comparaţie cu Cam. Sunetul se înregistrează direct de la proiector sau de la altă ieşire, spre exemplu din secţiunea pt căşti. În aşa mod sunetul final este curat şi destul de calitativ. De obicei sunetul este în regim stereo.
Telesync
ÎnchideЗакрыть

Screener (SCR): Ocupă locul 2 după nivelul calităţii. Sursa este casetă video profesională pentru presă. Calitatea video poate fi comparată cu VHS foarte bun. Sunetul deasemenea este minunat, de obicei stereo sau Dolby Surround.
Screener
ÎnchideЗакрыть

DVD Screener (DVDSCR): e la fel ca şi Screener, doar că sursa e promotional DVD.Promotional DVD de obicei se lansează fără materiale adiţionale, subtitrăti.Rareori pe DVD Screener sunt prezente careva inscripţii, timer-uri.
DVD Screener


ÎnchideЗакрыть

VHS-Rip: Rip făcut de pe casetă - VHS. Se deosebeşte cu suprasaturarea culorilor pe imagine (fapt caracteristic pentru VHS). Plus la aceasta în film se întâlnesc linii orizontale, frame-uri care vibrează involuntar - defectele panglicii magnetice şifonate. Pe margini pot fi vizibile interferenţe caracteristice pentru VHS.
VHS-Rip


ÎnchideЗакрыть

Workprint (WP): Ceva mai deosebit pentru iubitorii de filme. Este ca un fel de beta version a filmului. De obicei apare în format VCD mult mai devreme de apariţia în cinematografe. Această versiune este un fel de preview. Din această cauză calitatea poate să difere mult. De la o calitate impecabilă până la una oribilă. Foarte des lipsesc anumite fragmente. Dar pot fi mai multe fragmente decât în final, fiindcă unele părţi pot fi tăiate ulterior din mai multe motive...
Workprint


ÎnchideЗакрыть

Telecine (TC): Aşa versiuni sunt mai rare. În schimb calitate destul de bună. Sursa este un proiector cu ieşire analog pentru video şi audio. Filmul se înscrie direct de pe suport, din acest motiv calitatea sporeşte considerabil în comparaţie cu precedentele tipuri.
Telecine


ÎnchideЗакрыть

DVDRip: Versiunea curentă se face din DVD. Calitatea este cea mai bună din cele sus menţionate. Aceste Ripuri apar după premiera din cinematografe şi apariţia în vânzare a DVD-urilor.
DVDRip


ÎnchideЗакрыть

TV-Rip , SAT-Rip: Rip de la canale TV şi Satelit. La aceste ripuri sunt prezente logotipurile companiilor de televiziune de pe care a fost rip'uit.
TVRip


ÎnchideЗакрыть
SatRip


ÎnchideЗакрыть

HDTV-Rip: - rip de pe translările HDTV (HDTV prin calblu sau altă sursă). HDTV aşa numitul High Definition TeleVision, cea mai princială diferenţă este rezoluţia înaltă: 1280*720 (standart 720p) sau 1920*1080 (standart 1080p). Aşa rip-uri au mărime de la 1 DVD-disk până la 2 DVD.
HDTV-Rip


ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть
3.1 Semnificațiile calității traducerii (Licență & Line)

Profesionistă [Licență] (dublată) - se mai numește "Dublată", "Dublaj"- traducere fără glasuri originale pe "fundal". Constă în înlocuirea totală a replicilor personajelor din limba originală cu limba ţintă. Este necesar ca glasul dublorului să coincidă cu originalul după timbru, temperament, textul tradus este adus în conformitate cu mișcarea buzelor personajului.
Dublată
ÎnchideЗакрыть
Dublată [LINE] (Sunet curat) - "LINE" - înscriere direct de pe proiector. În principiu, ea nici nu are nevoie de procesare digitală, practic nu se diferențiază de licență.
Line
ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть
3.2 Semnificațiile subtitrărilor

Subtitrările sunt versiuni textuale ale dialogurilor din filme și programele de televiziune, de obicei afișate în partea de jos a ecranului care dublează sau completează coloana audio a filmului sau programului TV.

Subtitrarile pentru video de  în format digital (DVD-video, MPEG-2, MPEG-4) pot fi:
 • Incorporate (de la eng. Hard subtitles, se mai numesc și forțate) — imagine cu textul subtitrelor se suprapune pe versiunea originală materialului video în timpul creării fișierului final (encodării). Așa tip de subtitrări nu cer careva cerințe suplimentare pentru pentru player, dar așa tip de subtitrări nici nu pot fi deconectate în caz de necesitate. Acest tip de subtitre micșorează calitate fișierul video obținut în urma encodării din cauza apariției unui număr mare de detalii cu un contrast ridicat în cadru. Calitatea acestor tipuri de subtitrări poate fi net superioară datorită timpul mai mare acordat pentru crearea lor.
 • Pre-render (от англ. prerendered subtitles) — subtitrările reprezintă imagini deja create, care se păstrează separat de fișierul video (cu unele excepții). Anume acest tip de subtitrări sunt specifice pentru DVD-video.
 • A softului (eng. soft subtitles) — subtitrări în formă de text care conține și careva elemente de marcaj (dimensiunea, culoarea, garnitura, poziția pe ecran). Acest tip de sibtitrări poate întâlni probleme în afișarea textului în unele limbi ca urmare a folosirii codificării pe un singur octet.
Subtitrările se mai clasifică și după forma în care se păstrează:
 • Externe — fișier sau fișiere separate de fișierul video, de obicei cu același nume ca și fișierul video (complet sau parțial), dar cu extensii diferite: SRT, SUB, TXT etc.
 • Incorporate (interne) — sunt în acelaș fișier cu video.
Formate populare de subtitrări:
 • (*.srt) - format de text al subtitrărilor ce aparține soft-ului SubRip. Fișierele au extensia srt. Formatul este simplu și clar, sinhronizarea se poate face cu exactitate de o milisecundă. Un format destul de popular. Fișierele Srt pot fi ușor redactate, anume din acest motiv traducerea se recomandă a fi făcută anume prin acest format. Principalul neajuns - acest format nu suportă schimbările parametrilor textului (mărimea, stilul, culoarea) și poziția subtitrărilor pe ecran.
 • (*.ass) - format de text al subtitrărilor ce aparține soft-ului Advanced Sub Station Alpha. Acesta este un soft de pregătire și sincronizare a subtitrărilor. Printre non-profesioniști este cel mai popular și bogat în posibilități software pentru titrare. Suportă redactarea parametrilor textului (culoare, mărime, stil, etc.), poziționarea subtitrărilor în orice loc pe ecran, comentarii. Un număr mare de câmpuri care pot caracteriza parametrii fiecărei replici, spre exemplu: câmp destinat destinat pentru notarea autorului acestei replici. În afară de text permite introducerea imaginilor, a sunetelor, precum și a fragmentelor video. Toate acestea fac acest format foarte popular printre amatorii de anime-uri.
 • (*.ssa) — format de text al subtitrărilor ce aparține soft-ului Sub Station Alpha. Oferă posibilitatea de a alege culoarea, localizarea simbolurilor, mărimea literelor, garnitura; permite aplicarea asupra simbolurilor a efectelor video complicate (umbrire, mișcări, rotații, etc.); poate conține text în mai multe codificări.
 • (*.smi (smil)) — format de text ak subtitrărilor bazat pe SGML. Ofera practic toate posibilitățile pentru formatarea textului, susține HTML standard si CSS.
 • (*.s2k) — format de text al subtitrărilor ce aparține soft-ului Sasami.
 • (*.sub/idx) — format dublu al subtitrărilor pre-render (grafice) extras de pe DVD cu ajutorul unui soft specializat. Acest tip de subtitrări pot fi conectate la video cu ajutorul filtrelor DirectShow, VSFilter (denumirea mai veche: VobSub)
Semnificații suplimentare ale subtitrărilor:
 • Forțate (de la eng. forced subtitles) - subtitrări forțate, spre exemplu: în locuri netraduse, cum ar fi inscripții, a doua limbă străină, etc.
 • Intertitle - la început - insera text oferind o explicație pe această temă, reproduce replici a personajelor, etc. în filme mute cu intertitrami-o limbă străină (mai târziu - devine parte estetică importantă a filmului mut).
  ÎnchideЗакрыть
4. Ce înseamnă statutul torrentului ?
Statutul torrentului e corespunderea sau necorespunderea oformării torrentului la regulile oformării. Statutul se pune de către moderatori.
* - neverificat moderatorul încă nu a verificat descrierea torrentului. Acest statut nu influențează posibilitatea de a copia torrentul.
% - se verifică. În acest moment, descrierea torrentului este verificată de către moderatori.
x - închis. Torrentul a fost închis din altă cauză de cît cea de dublare.
- verificat. Înseamnă că moderatorul a verificat torrentul vostru și la momentul dat el nu are pretenții la descriere. Torrentele create pînă în august 2009 au primit acest statut automat.
? - descriere parțial necompletă. În descriere persistă mici neajunsuri.
! - descriere necompletă. În descriere persistă abateri semnificative de la reguli.
D - dublare.
© - închis de către deținătorul dreptului de autor.
- absorbit. Se pune:
 • în filme, în cazul absorbției torrentului cu calitate mai rea (aceeași mărime); prin absorbția traducerii cu 2 voci cu cea de mai multe voci (aceeași mărime și  calitate).
 • în muzică, la absorbția de către discografie, sau cu un torrent de o calitate mai înaltă.
 • la seriale, la absorbția torrentului serialului cu un sezon întreg.
 • în reviste, la absorbția unei reviste separate cu o selecție.
 • în audio-cărți, la absorbția torrentului de o calitate mai rea la apariția torrentului discului oficial.
 • în programe, la absorbția build-ului vechi a programei cu unul nou, în limitele aceeași versiuni.
# - dubios. Se pune:
 • dacă descrierea este efectuată cu abateri nesemnificative, cu parametri necunoscuți a ripului lossles, torrentul are parametri tehnici dubioși video/audio, sau persistă alte îndoieli în privința conținutului torrentului.
 • în programe dacă sunt semne pentru a considera torrentul fake (nu corespunde versiunii indicate); torrentul conține leacuri care lucrează nestabil; sunt suspiciuni de virus; sunt semne pentru a considera programul dat că lucrează nestabil.
5. Nu pot edita torrentul, nu pot copia torrentul, de ce ?
Descrierea nu poate fi editată în următoarele cazuri:
 • absorbit
 • se verifică
Nu veți putea copia fișierul-torrent p/u următoarele statute:
 • se verifică
 • închis
 • absorbit
 • dublare
 • descriere necompletă
 • închis de către deținătorul dreptului de autor
6. Cînd eu fac upload la un nou torrent pe tracker, de ce el trebuie recopiat ca să-l pot seeda ?
Inițial trackerul nostru impunea folosirea opțiunii private în torrente. Această opțiune făcea ca modurile peer exchange și DHT să fie dezactivate, astfel peer-urile să fie găsite doar în interiorul trackerului nostru.

Ulterior s-a găsit o nouă soluție care permite modificarea info-hash-ului torrentului, astfel torrentul devine absolut unic și nu mai poate fi găsit nicăieri, în consecință flag-ul private a fost scos de la torrente (iar funcțiile peer exchange și DHT, care sunt foarte utile (peerurile de pe tracker se pot găsi între ei direct fără intervenția trackerului), au început să lucreze).
Modificarea torrentului are loc pe tracker, deaceea el trebuie copiat de pe tracker după ce este încărcat.
ÎnchideЗакрыть
7. Un prieten vrea să se înregistreze pe tracker, cum o poate face ? Cum pot invita un prieten să se înregistreze pe tracker ?
Ca prietenul vostru să se poată înregistra trebuie să-l invitați.
Invitațiile se fac de pe pagina Invitații, în menu tot este adresa spre această pagină.
ÎnchideЗакрыть
8. Există vreo limită (tehnică) la lungimea textului pe forum/comentarii ?
Există o limită de 65536 caractere (dacă se folosesc diacritice sau litere cyrilice, fiecare literă se va stoca pe spațiu de 2 bytes/caracter)
ÎnchideЗакрыть
9. Cum de făcut ca clipul să se pornească de la o secundă anumită (trailer in pagina cu upload)
Trebuie folosit parametrul #t=secunda.
Exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=FG03IFylxU4#t=61
Clipul va începe de la secunda 61.
Asta e defapt sintaxa pentru tagul yt.
Code
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=FG03IFylxU4#t=61[/yt]
ÎnchideЗакрыть
10. Ce asta IMDb ?
The Internet Movie Database (IMDb) este o baza de date care se află la adresa www.imdb.com, cu informaţii despre filme, cineaşti, cu pagini detaliate si structurate despre fiecare.

Utilizatorii site-ului pot nota un film de la 1 la 10. Astfel s-a creat și topul 250 celor mai bune filme versiunea IMDb.

Analizînd nota celora care au votat pe IMDb, utilizatorii site-ului nostru își pot face o impresie despre un anumit film.

Conform paginii de statistcă, IMDb are peste 1,450,224 titluri înregistrate.
ÎnchideЗакрыть
11. De ce în comentarii și mesaje private, imaginile se admit numai de pe anumite site-uri ?
Motive sunt 2:
 • Unii utilizatori cu intenții rele, puteau pune adresa spre o imagine care cerea Autorizare, unii utilizatori își introduceau parola de pe torrents, astfel utilizatorul cu intenții rele putea afla parola altor utilizatori.
O fereastră de acest gen apărea
ÎnchideЗакрыть
 • Riscul de a afla IP-ul. Daca o imagine se află pe un server controlat de cineva care vrea să vă afle IP-ul, în momentul cînd computerul va cere și va recepționa imaginea de pe serverul străin, IP-ul vostru va fi vizibil.
Astfel, datorită acestei limitări, ambele probleme n-ar trebui să mai apară.  Lista de site-uri de la care se acceptă imagini (imagini de pe torrentsmd.com tot pot fi incluse). Alte domene de site-uri care pot fi incluse: screensnapr.com
ÎnchideЗакрыть
--- Rusă ---

О терминах
Не путайте термены "Трекер", "Торрент", "bitTorrent" и "uTorrent" !

BitTorrent-Tracker
- веб сервер, который выполняет функцию координирования клиентов BitTorrent. Трекер нужен для того, чтобы клиенты могли найти друг друга.

Torrent-файл (.torrent)
Он идентифицирует вас на трекере,  а точнее, это файла который содержит информацию о запрашиваемых файлах:
- размер и число фрагментов (файл разбит на несколько сотен фрагментов), и контрольную сумму файла.
- трекер, от которого можно узнать информацию о сидерах и личерах, которые раздают этот файл. Торрент-файл содержит информацию о файле, который находится у тех, кто качает и раздает его.

Info-hash - это текст (набор символов) определенного размера который идентифицирует торрент. Этот хеш генерируется из данных торрента, поэтому если какая то информация из торрента будет изменена, инфо-хэш также будет изменен.

BitTorrent
- пиринговый (P2P) сетевой протокол для кооперативного обмена файлами через интернет.

uTorrent
- бесплатный BitTorrent клиент под Microsoft Windows и Mac OS X.
ÎnchideЗакрыть
1. Заливаю новый аватар, но на некоторых страницах всё ещё вижу старый аватар, как исправить?
Старый аватар сохранился в кэше браузера. Для обновления страницы, избегая кэша, на странице вашего профиля нажмите CTRL+F5 (с клавиатуры, держится нажатой клавиша CTRL и потом нажимается F5).
ÎnchideЗакрыть
2. Какой самый быстрый способ цитировать кого-либо? (комментарии/форум)
1. Выделяем текст, который хотим цитировать.
2. Нажимаем на номер сообщения, cлева от имени пользователя, которое хотите процитировать.
3. Выделенный текст появится ниже, в поле для нового сообщения.

ÎnchideЗакрыть
3. Обозначение качества видео
CamRip (CAM): Самое низкое качество. Фильм записывают камерой с экрана кинотеатра. В некоторых фильмах видны головы других кинозрителей и.т.д. Качество звука бывает разное, возможны помехи типа смеха публики.
CamRip
ÎnchideЗакрыть

Telesync (TS): Записывается профессиональной (цифровой) камерой установленной на штатив в пустом кинотеатре с экрана. Качество видео намного лучше, чем с простой камеры (Cam). Звук записывается на прямую с проектора или с другого отдельного выхода, например гнездо для наушников в кресле (как в самолёте). Звук таким образом получается очень хороший и без помех. Как правило звук в режиме стерео.
Telesync
ÎnchideЗакрыть

Screener (SCR): Второе место по качеству. Для этого используется профессиональная видеокассета для прессы. Качество изображения сравнимо с очень хорошим VHS. Звук тоже отличный, обычно стерео или Dolby Surround.
Screener
ÎnchideЗакрыть

DVD Screener (DVDScr): то же самое,что и Screener,но взято с promotional DVD.Promotional DVD обычно выпускаются без доп.материалов,субтитров.Иногда (совершенно необязательно) на dvd screener присутствуют счётчики ,чёрно-белые вставки,надписи.
DVD Screener


ÎnchideЗакрыть

VHS-Rip: рип сделанный с VHS-кассеты. Отличается перенасыщенностью цветов (характерно для VHS). Кроме того в фильме встречаются горизонтальные полосы и дрожание картинки - дефекты замятой пленки или потери трекинга. По краям бывают видны характерные VHSные шумы - белые крапинки и полоски.
VHS-Rip


ÎnchideЗакрыть

Workprint (WP): Особая конфетка для любителей фильмов. Это так называемая "Бета-версия" фильма. Обычно выходит в формате VCD и намного раньше до начала показа в кинотеатрах мира. Это предварительная версия фильма. Из-за этого можно ожидать всё. От супер качества, до полного отстоя. Часто отсутствуют некоторые сцены. Однако может быть и такое, что есть все сцены, а потом их вырежут... Узнать такие версии можно по таймеру вверху или внизу экрана - он нужен для последующего монтажа.
Workprint


ÎnchideЗакрыть

Telecine (TC): Такие версии очень редкие. Зато качество очень хорошее. Источником является проектор с выходами для аудио и видео. Фильм записывают прямо с проектора. Качество видео и звука великолепно.
Telecine


ÎnchideЗакрыть

DVDRip: Это версия делается из DVD. Качество самое лучшее из всех вышеперечисленных.Такие релизы выпускаются после проката в кинотеатрах с выходом ДВД.
DVDRip


ÎnchideЗакрыть

TV-Rip , SAT-Rip: рипы с телеканала или спутникового канала соответственно. На них можно заметить логотипы соответствующих каналов TV или спутниковых каналов.
TVRip


ÎnchideЗакрыть
SatRip


ÎnchideЗакрыть

HDTV-Rip: - рип с HDTV-трансляции (кабельный HDTV-канал или иной HDTV-источник). Расшифровывается HDTV как High Definition TeleVision (телевидение высокой четкости), и его самая главная отличительная черта - это исключительно высокое разрешение: 1280*720 (стандарт 720p) или 1920*1080 (стандарт 1080i). Иногда разрешение бывает на несколько пикселей меньше - рипер *подрезал* краешек кадра. Как правило такие рипы имеют размеры в 1 или даже 2 DVD-диска.
HDTV-Rip


ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть
3.1 Обозначение качества перевода (Лицензия & Чистый звук)

Профессиональный [Лицензия] (полное дублирование) - Так же называется "Дублированным", "Дубляж"- перевод без оригинальных голосов на "фоне". Осуществляется полная замена иностранной речи актёров на другой язык. Необходимо, чтобы голос дублера совпадал с оригиналом по тембру, по темпераменту, переведенный текст приводят в соответствие с движением губ персонажа.
Дубляж
ÎnchideЗакрыть
Дубляж [LINE] (Чистый звук) - "LINE" - запись с линейного выхода кино проигрывателя. В принципе, даже не требуется цифровой обработки, почти невозможно отличить от лицензии.
LINE
ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть
3.2 Oбозначения субтитров

Субтитры (также: сабтитры, от англ. subtitles — дословно: подписи снизу; (жарг.) сабы, сокращение от «сабтитров») — текстовое сопровождение видео, дублирующее или дополняющее звук фильма или передачи. Преимущественно в субтитрах отражена речь персонажей.

Субтитры к видео в цифровой форме (DVD-video, MPEG-2, MPEG-4) могут быть:
 • Вшитые (от англ. Hard subtitles, также называются жёсткими) — изображение с текстом субтитров накладывается на исходное видео при процессе создания итогового файла (кодировании). Такие субтитры не накладывают никаких дополнительных требований на плееры, но их невозможно отключать, и они ухудшают качество кодируемого видео из-за увеличения мелких контрастных деталей в кадре. Качество и сложность вшитых субтитров могут быть максимальными, поскольку их создание может происходить значительно дольше и скрупулёзнее, чем их просмотр.
 • Пререндеренные (от англ. prerendered subtitles) — субтитры представляют собою уже готовые изображения, хранящиеся раздельно от видео (хотя, быть может, и в одном файле с ним). Именно в таком виде находятся субтитры на DVD-video.
 • Программные (также называемые мягкими — жарг. от англ. soft subtitles) — субтитры, представляющие собою текст, зачастую с элементами разметки (размер, цвет, гарнитура, положение на экране). Также у некоторых форматов существуют проблемы с представлением текста на нескольких языках из-за использования одной однобайтной кодировки.
Субтитры так же подразделяются на две категории по форме, в которой хранятся:
 • Внешние — представляют собою один или несколько отдельных файлов, обычно с именем полностью или частично совпадающим с именем видео-файла, но с другим расширением: SRT, SUB, TXT, и.т.д.
 • Встроенные (также называемые внутренними) — находятся в одном файле с видео.
Популярные форматы внешних субтитров:
 • (*.srt) - текстовый формат субтитров программы SubRip. Файлы имеет расширение srt. Сам формат отличается простотой и наглядностью, синхронизация с видео на основе времени с точностью до микросекунд. Весьма распространенный формат. Srt файлы очень удобно редактировать - перевод лучше делать именно в srt файлах. Главный недостаток - формат не позволяет изменять параметры шрифта (размер, стиль, цвет) и положение субтитров на экране. Шапки - нет. Конец файла отмечается удвоенным переводом строки.
 • (*.ass) - текстовый формат субтитров Advanced Sub Station Alpha. Это программа для подготовки и таймирования субтитров. Среди непрофессионалов это самая популярная и богатая возможностями программа для титрования. Также богат и сам формат субтитров. Здесь полностью поддерживается работа со всеми параметрами шрифта (цвет, размер, гарнитура и т.д.). размещение текста в любом месте экрана, комментарии.Множество полей определяет параметры каждой фразы, например специальное поле для определения произносящего данную фразу. Кроме текста можно вставлять картинки , звуки и даже маленькие видео фрагменты. Этот формат является фактически стандартом де-факто в среде фэнсаберов. Все это делает формат SSA преобладающим в среде анимешников.
 • (*.ssa) — текстовый формат субтитров программы Sub Station Alpha. Предусматривает задание цвета, положения символов, размер букв, гарнитуру; позволяет применять сложные видеоэффекты в отношении символов (затенение, движение, повороты и т. д.); может содержать текст в нескольких различных кодировках.
 • (*.smi (smil)) — текстовый формат субтитров, основанный на SGML. Предусматривает практически все возможности для оформления текста, поддерживаемые стандартами HTML и CSS.
 • (*.s2k) — текстовый формат субтитров программы Sasami.
 • (*.sub/idx) — двоичный формат пререндеренных (графических) субтитров, извлечённых из DVD с помощью специальной программы. Такие субтитры могут быть подключены к видео с помощью DirectShow-фильтра VSFilter (прежнее название VobSub)
Дополнительное обозначение субтитров:
 • Форсированные (от англ. forced subtitles) - форсированные субтитры, то есть на непереведенные места, такие как: надписи, вторая иностранная речь и т.п.
 • Интертитры (от англ. inter subtitles) - изначально - текстовые вставки, дающие пояснения по сюжету, воспроизводящие реплики персонажей и т.п. в немых фильмах с иноязычными интертитрами (позже - эстетически важная часть немого кино).
  ÎnchideЗакрыть
4. Что означает статус раздачи?
Статус раздачи - это соответствие или не соответствие оформления раздачи требованиям оформления раздела. Статус раздачи выставляется модератором.
* - не проверено. Модератор еще не проверил оформление вашей раздачи. этот статус не влияет на возможность скачивать раздачу.
% - проверяется. В данный момент, оформление раздачи проверяется модератором.
x - закрыто. Раздача была закрыта по остальным причинам, кроме повтора.
- проверено. Значит модератор проверил вашу раздачу и в данный момент у него нет претензий по оформлению. у раздач созданных до августа 2009, статус "проверно" был поставлен автоматически.
? - недооформлено. В оформлении раздачи есть мелкие недостатки.
! - неоформлено. В оформлении раздачи есть грубые недочеты.
D - повтор.
© - раздача закрыта правообладателями..
- поглощено, ставится:
 •   в фильмах, при поглощении раздачи худшего качества; при поглощении двухголосового перевода многоголосым при сходном качестве и размере.
 • в музыке, при поглощении раздачи дискографией, либо раздачей с более высоким битрейтом.
 • в сериалах, при поглощении раздачи сериала полным сезоном.
 • в журналах, при поглощении отдельной раздачи подборкой.
 • в аудиокнигах, при поглощении раздачи в худшем качестве при появлении раздачи официального диска.
 • в программах, при поглощении старого билда программы новым, в рамках одной версии.
# - сомнительно, ставится:
 • если раздача выполнена с незначительными нарушениями, с неизвестными параметрами рипа лосслес, раздача имеет сомнительные видео и аудио тех. параметры, либо есть другие сомнения по поводу содержания раздачи.
 • в программах если есть основания считать данную раздачу фейком (не соответствующей заявленной версии).
 • раздача содержит нестабильно работающую таблетку.
 • есть подозрения на вирус.
 • есть основания считать данную программу нестабильно работающей.
5. Не могу отредактировать торрент, не могу скачать торрент, почему?
Торрент нельзя редактировать в следующих случаях:
 • торрент поглощен
 • торрент проверяется
Нельзя скачать торрент-файл в следующих случаях:
 •   торрент проверяется
 • торрент закрыт
 • торрент поглощен
 • торрент является повтором
 • неполное описание
 • раздача закрыта правообладателем
6. Когда заливаю новый торрент на трекер, зачем нужно перезакачивать торрент-файл?
В начале, наш трекер ставил всем торрентам флаг приват. Эта опция отключала обмен пирами и DHT.

Позже появилась возможность изменения инфо-хэша торрент-файла, таким образом торрент становится абсолютно уникальным и исключает возможность присоединения пиров с других трекеров, в связи с этим флаг приват был убран с торрентов (а функции обмена пирами и DHT, которые очень полезны (пиры с трекера могут находить друг друга без трекера), начали работать). Изменение торрента происходит на трекере, поэтому его нужно перезакачать после заливки.
ÎnchideЗакрыть
7. Знакомый хочет зарегистрироваться на трекере, как он может это сделать? Как можно пригласить пользователя на трекер?
Чтобы ваш знаковый мог зарегистрироваться, нужно пригласить его. Подробнее на странице Приглашений.
ÎnchideЗакрыть
8. Существует ли какой то предел на размер сообщений на форуме / комментариев к торрентам
Существует предел в 65535 символов (если использовать диакритику или кириллицу, каждая буква будет занимать 2 байта/символ)
ÎnchideЗакрыть
9. Как сделать, чтобы клип с Youtube начинался с определенной секунды
Для этого необходимо в конце адреса добавить параметр #t=секунда.

Пример: http://www.youtube.com/watch?v=FG03IFylxU4#t=61
Клип начнется с 61 секунды.
Работает также с тэгом [yt]

Code
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=FG03IFylxU4#t=61[/yt]
ÎnchideЗакрыть
10. Что такое IMDb ?
Internet Movie Database (IMDb, англ. База данных фильмов в Интернете) — крупнейшая в мире база данных и веб-сайт о кинематографе. База данных в значительной степени заполняется добровольцами, что в некоторой степени сходно с вики-концепцией. В базе собрана информация о более чем 950 тыс. фильмов и телесериалов, а также о 3 млн. актёров, режиссёров и других профессионалов кино.

250 лучших фильмов по версии IMDb (англ. IMDb Top 250) — список лучших художественных фильмов мира, который формируется на основе оценок, выставляемых картинам зарегистрированными посетителями сайта IMDb. По оценкам поисковых систем Интернета, это самый упоминаемый и поэтому, вероятно, самый известный в мире рейтинг фильмов. Это также один из первых подробных рейтингов, составленных самими зрителями и киноманами, и статистически наиболее весомый. Хотя существуют мнения о недостоверности рейтинга ряда отдельных фильмов вследствие несовершенства механизма контроля за голосованием. Кроме того, в списке превалируют голливудские фильмы, поскольку большая часть постоянно голосующих посетителей сайта - американцы. Помимо основного всеобщего списка, на IMDb составляются отдельные рейтинги по жанрам, по десятилетиям, и по возрасту и полу голосовавших. Существует также рейтинг100 худших фильмов по версии IMDb.
ÎnchideЗакрыть
11. Почему в комментариях к торрентам и в личных сообщениях, картинки разрешены только с определенных сайтов?
2 Причины:
 • Злоумышленники могли дать ссылку на картинку, которая запрашивала Авторизацию, некоторые пользователи вводили туда пароль от ТМД, таким образом они лишались аккаунта.
Пример
ÎnchideЗакрыть
 • Риск обнаружения IP. В тот момент, когда вы открываете картинку, ваш IP может быть виден злоумышленникам.
Таким образом, благодаря этому ограничению, такие проблемы больше не должны появляться. Список разрешенных сайтов тут (картинки с torrentsmd.com тоже разрешены). Другие разрешенные домены: screensnapr.com.
ÎnchideЗакрыть

tradus de ТesT

Editat de către [email protected] la 2015-11-27 21:33:39
Mesaj util ?   Da / Nu   435 / 0   435 puncte

1
<< Precedenta      Următoarea >>

#1 by Adrenalin (Continuously improve or stagnate) (3 mesaje) at 2009-07-25 18:27:39 (489 săptămâni în urmă) - [Link]Top
În subcategoria videohelp mai sunt FAQ-uri.


Mesaj util ?   Da / Nu   50 / 0   50 puncte
#2 by mishunika (/dev/null) (0 mesaje) at 2009-12-30 11:16:51 (467 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Folosesc sistemă de operare *nix, ce client BitTorrent se poate de folosit, şi în ce mod?

Trebuie să vă dotaţi cu un BT client la fel ca şi pe alte sisteme. Vă propunem mai multe tipuri de clienţi, în special ne vom axa pe clientul rTorrent, şi în rubrica ce urmează veţi găsi toată informaţia despre instalare/configurare/folosire a acestui client:

Atenţie! Comenzile care au în faţă semnul # trebuiesc executate de sub userul root (SuperUser). Pentru a avea acces de SuperUser, în terminal, fiind sub userul simplu, introduceţi comanda su, apoi la cererea terminalului, introduceţi parola pentru root. Simbolurile $ şi # nu fac parte din comandă, şi nu trebuiesc introduse, ele sunt doar un indicator pentru a şti de pe care tip de user se poate de executat comanda.

1. Instalare:
a. Compilare manuală din codul sursă:
mkdir rtorrent-svn && cd rtorrent-svn
svn co svn://rakshasa.no/libtorrent/trunk
svn up && cd trunk/libtorrent
./autogen.sh
./configure
make && make install
cd ../rtorrent
./autogen.sh
./configure --with-xmlrpc-c
make && make install

b. Pentru sistemele *buntu:
# apt-get install rtorrent

c. În FreeBSD (folosind pachetele precompilate):
# pkg_add -r rtorrent

d. În FreeBSD (folosind sistema de porturi):
# cd /usr/ports/net-p2p/rtorrent && make install clean

e. În Gentoo:
# emerge rtorrent

f. În Archlinux:
# pacman -Sy rtorrent

g. Pentru sistemele bazate pe RedHat (FedoraCore, CentOS, RHEL):
# yum -y install rtorrent
ÎnchideЗакрыть
2. Configurare:
a. Configurarea fizică a clientului.
Fişieul cu configuraţiile necesare se află în directoriul Dvs personal /home/numeUtilizator, poate fi reprezentat ca ~/, acest fişier nu exista după instalarea propriu-zisă, aşa că trebuie să'l creăm:
$ cat <<EOF >>~/.rtorrent.rc
port_range = 10000-10005
check_hash = yes
directory = /home/tom/torrent
session = /home/tom/torrent/session
tos = default
upload_rate = 95
download_rate = 0
EOF

port_range - Reprezintă diapazonul de porturi accesibile (care mai târziu trebuiesc "deschise" )
check_hash - Rehasharea torrentului la adăugare (recomand de a-l seta "yes" )
directory - Directoriul în care se vor salva by default torrentele
session - Directoriul în care se păstrează fişierele de sesiune
tos - Recomand să-l setaţi ca default, pentru a evita assincronurile create de unele routere
upload_rate - Viteza maximă de upload.
download_rate - Viteza maximă de download.
Aici puteţi găsi şi alte opţiuni care pot fi setate.

b. Configurarea firewall-ului pentru rTorrent
Pentru a puta fi accesaţi din exterior trebuie să adăugăm la iptables următoarele:
# iptables -A INPUT -p tcp -m state --state NEW -m multiport --destination-ports 10000:10005 -i $EXTIF -j ACCEPT
# iptables -A INPUT -p udp -m state --state NEW -m multiport --destination-ports 10000:10005 -i $EXTIF -j ACCEPT

Dacă clientul nostru nu are un ip extern, atunci configurăm DNAT pentru routerul nostru:
# iptables -t nat -A PREROUTING --dst $INET_IP -p tcp -m multiport --destination-ports 10000:10005 -j DNAT --to-destination $LANSERV_IP
# iptables -t nat -A PREROUTING --dst $INET_IP -p udp  -m multiport --destination-ports 10000:10005 -j DNAT --to-destination $LANSERV_IP

În exemplele sus menţionate:
EXTIF - numele componentului care ne dă acces în exterior,spre exepmlu eth0.
INET_IP - IP-ul extern.
LANSERV_IP - adresa IP internă a calculatorului în reţea.

c. Lansarea aplicaţiei:
$ rtorrent
După această comandă, terminalul va arăta cam aşa.
Nimic deosebit, aşai? În secţiunea următoare ve-ţi face primii paşi în utilizarea acestui client minunat.
ÎnchideЗакрыть
3. Primii paşi în utilizarea clientului.
Interfaţa de bază din consolă:

a. Ce semnificaţie au toţi indicatorii de pe main:


[View: main] - ne arată că mai jos avem lista cu toate torentele, avem 9 astfel de liste, schimbaţi folosind butoanele 1-9.
[Throttle off/off KB] - limitarea de viteză, în cazul dat nu e nici o limitare prezentă.
[Rate  0.0/  0.0 KB] - rata upload/download la momentul dat.
[Port: 10000] - portul pe care aplicaţia poate fi accesată de peeruri din exterior.
[U 0/0] - numărul sloturilor folosite pentru upload / maxima admisibilă (0 - unlimited).
[D 0/0] - numărul sloturilor folosite pentru download / maxima admisibilă (0 - unlimited).
[H 0/32] - numărul conexiunilor HTTP spre announce / maxima admisibilă.
[S 0/3/768] - aceste trei valori indică cererile peerurilor pt a face conexiune / socketuri deschise / maximum socket-uri deschise (handshakes/open sockets/max open sockets).
[F 128/128] - aceste două valori indică: fişierele deschise / maxim fişiere deschise. Aplicaţia la necesitate închide fişierele mai puţin folosite.

b. Tipurile de afişare a listei cu torrente:

    1. Main — defaullt.
    2. Name — afişarea torrentelor sortate după nume.
    3. Started — afişarea torrentelor pornite.
    4. Stopped — afişarea torrentelor oprite.
    5. Complete — afişarea torrentelor care au atins 100%.
    6. Incomplete — afişarea torrentelor care încă nu sunt copiate complet.
    7. Hashing — afişarea torrentelor care în momentul dat se afllă sub hash-check.
    8. Seeding — afişarea torrentelor care sunt gata pentru seed.
    9. Active — afişarea torrentelor active.

Aceste liste pot fi schimbate cu tastele numerice 1-9.

c. Comenzile de bază:
 • Enter — adaugă fişier torrent nou. Pentru a simplifica alegerea direcoriei sau fişierului folosiţi tasta Tab.
 • ^Q — închide aplicaţia, dubla aplicare închide aplicaţia fără a trimite trackerului semnalul event=completed
 • ^N|<săgeată jos> — selectarea următorului torrent din lista.
 • ^P|<săgeată sus> — selectarea torrentului precedent.
 • ^F|<săgeată în dreapta> — trecerea la nivelul următor.
 • ^B|<săgeată în stânga> — trecerea la nivelul următor.
 • A|S|D — măreşte viteza maximă a downloadului cu 1/5/50 KB
 • Z|X|C — micşorează viteza maximă a downloadului cu 1/5/50 KB
 • a|s|d — măreşte viteza maximă a uploadului cu 1/5/50 KB
 • z|x|c — micşorează viteza maximă a uploadului cu 1/5/50 KB
 • 1—9 — schimbarea listei torrentelor după criteriile afişate mai sus.
 • ^S — startează torrentul.
 • ^D — opreşte torrentul (dubla aplicare şterge torrent-file. Datele downloadate rămân)
 • ^K — închide torrentul şi fişierele.
 • ^R — rehash.
 • ^O — schimbă directoria de download (torrentul trebuie să fie închis)
 • +|- —schimbă prioritatea torrentului.
 • <backspace> — adaugă un torrent prin adresă URL sau adresă de pe PC local. Folosiţi Tab pentru autocompletare şi simplificarea determinării directoriei.
 • L — vezi logul (pentru a anula apăsaţi spacebar)

- Peer list:
 • * - opreşte seedingul pentru peerul selectat.
 • k - deconectarea de la peerul selectat.
- File list
 • space - schimbă prioritatea fişierului.
 • săgeata în dreapta - vizualizează conţinutul directoriilor.
 • / - închide vizual directoriile.
 • * - schimbă prioritatea tuturor fişierelor.
- Tracker list
 • * - conectarea/deconectarea de la o adresă de anunţ.


d. Detaliile torrentelor:

Deci cum v-aţi dat seama, navigarea în rTorrent este în stil lynx, deci avem ←↑→↓.
Săgeţile orientate sus şi jos sunt destinate navigării prin lista de torrente, adică navigarea în nivelul curent, şi stânga/dreapta constituie navigarea pe nivele.... Nivelul următor îl putem preselecta cu săgeata în partea dreaptă.

1. Peer list — lista peerurilor.
2. Info — informaţia torrentului.
3. File list — lista fişierelor care aparţin torrentului dat.
4. Tracker list — lista adreselor de anunţ.
5. Chunks seen — vizualizarea fragmentelor.

Fiecare torrent din listă arată cam aşa:
Code
*  Fedora-11-i386-DVD.iso
*          done    3513.2 MB Rate:  0.0 /  0.0 KB Uploaded:  4293.3 MB                [T  R: 1.22]
* Tracker: [Tried all trackers.]


În primul rând vedem numele torrentului, în următorul starea torrentului (dacă e închis atunci al doilea rând începe cu [CLOSED] ş.a.) apoi cantitatea informaţiei downloadate / mărimea torrentului, apoi rata de upload/download, cantitatea uploadată şi ratio local a torrentului.
ÎnchideЗакрыть
4. Integrarea aplicaţiei într-un GUI
GUI - Graphical user interface, este interfaţa grafică pentru client. Două, cele mai cunoscute şi utilizate web - intefaţe grafice sunt wTorrent şi rtGui. Ele au un avantaj considerabil, fiind accesibile în browserul web (de pe orice sistemă de operare), atât de pe calculatorul pe care stă clientul cât şi de dinafara caculatorului. Vă voi demonstra în câţiva paşi simpli modul de instalare a dependenţelor şi a interfaţei grafice propriu-zise pe systema de operare Fedora (în alte sisteme *nix aceşti paşi sunt la fel, cu mici abateri).

a. Instalarea dependenţelor pentru wTorrent:
# yum -y install httpd php xmlrpc-c mod_scgi
# chkconfig httpd on
# service httpd start

b. Configurarea serverului httpd:
# echo "SCGIMount /RPC2 127.0.0.1:5000" >> /etc/httpd/conf/httpd.conf
# service httpd restart

c. Configurarea rTorrent:
$ echo "scgi_port = localhost:5000" >> ~/.rtorrent.rc

d. Plasarea interfaţei pe server cu acces deschis (wTorrent):
By default DocumentRoot în fedora este setat ca "/var/www/html", noi nu schimbăm nimic, şi plasăm fişierele pentru wTorrent anume în acea directorie. Facem rost de fişierele wTorrent de pe repozitoria oficială.
$ cd /var/www
# svn co svn://wtorrent-project.org/repos/trunk/wtorrent/
# cd wtorrent
# mv * ..
# mv .* ..
# cd ..
# rm -r wtorrent
# touch ./db/database.db
# chown -R www-data:www-data db torrents tpl_c

e. Instalarea wTorrent:
Deschidem în browser adresa http://localhost/wtorrent/install.php , pagina dată ar trebui să arate cam aşa. Configurăm totul după posibilităţile şi condiţiile care le aveţi, încercaţi parametrii (Try Configuration), şi dacă totul merge ok, salvaţi configuraţia. Nu uitaţi să ştergeţi fişierul install.php.
# rm -f /var/www/html/wtorrent/install.php

Deschidem în browser adresa http://localhost/wtorrent , şi, tadam screenshot. Deja în interfaţa dată, cred că totul este clar.

Deasemenea puteţi încerca rtGui, practic e ca şi wTorrent, mici deosebiri, sau ruTorrent, care este clona interfeţei web pt uTorrent.
ÎnchideЗакрыть

Pentru cei familiarizaţi cu torrent-clienţii de pe MS windows, pot recomanda clienţi ca: Deluge, Transmission (accesibil şi în Mac OSX), Vuze powered by Azureus, KTorrent recomandat celor care au KDE ca base desktop environment, şi deja pentru utilizatorii mai perverşi care sunt gata să experimenteze, pot alege uTorrent prin wine, eu însă nu prea recomand acest lucru.

Secţiune creată de mishunika :king2:

Editat de către mishunika la 2010-12-12 20:51:55
Mesaj util ?   Da / Nu   64 / 0   64 puncte1
<< Precedenta      Următoarea >>

Forum Index > Torrents.Md > FAQ > FAQ despre tracker/forum | FAQ по трекеру/форуму

Această temă este închisă. Nu puteţi posta mesaje noi.


Navigare rapidă:


Schimbul de informație este realizat de către utilizatorii siteului. Acest site este bazat pe voluntariat, de la utilizatori pentru utilizatori. Întregul text privind regulile şi condiţiile de utilizare a TORRENTS.MD poate fi găsit aici.
Sharing is caring.